Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 28 de febrer del 2011

Sortida exposició Barraques. La ciutat informal i Espai Memòria Històrica Can Riera de l'Hospitalet de Llobregat

Com ja vam informar a través del blog, el passat dimecres dia 23 de febrer es va realitzar la sortida col·lectiva dels Punts Òmnia de l'Hospitalet de Llobregat: Punt Òmnia Akwaba, JIS-Arrels ambdós del barri de la Torrassa, P.O Bellvitge i l'Esplai Pubilla Cases Can Vidalet.
En total unes 50 persones dels diferents punts van poder gaudir de la visita guiada pel Jaume Valls a l'exposició de fotografia sobre el tema del barraquisme. Després ens vam dirigir a Can Riera on just fa uns dies s'ha inaugurat un espai de memòria històrica de la ciutat. Aquest espai conte una exposició permament a la primera planta amb cartells, fotografies, documents i altres que recorden moments històrics de com es va viure la post guerra civil i la posterior dictadura franquista a la ciutat de l'Hospitalet. Al primer pis del centre hi ha una sala amb ordinadors on tothom qui ho vulgui pot accedir a tot els documents de l'arxiu digitalitzat de l'Hospitalet. Des d'aquest espai també fan rutes guiades per totes les persones i entitats que ho sol·licitin, una d'aquestes rutes tracta la figura de Quico Pi i Sabater.

Un dels moments a destacar va ser quant una alumne del P.O Akwaba de la Torrassa va fer un recital improvisat de poesies escrites per ella mateixa o bé d'altres de populars, i sobretot passar un matí amb bona companyia per la part vella de l'Hospitalet que amaga detalls increïbles. 





1 comentari:

  1. Força BlogL'Hosfera!!! ...Fent comunitat -no només digital- entre els barris de l'Hospitalet!
    Les persones que tenim la sort d'haver gaudit de la jornada us diem gràcies a tot@s (que és el significat de la paraula Omnia). I molt especialment al Jaume.
    Salut i barri!
    Mila (La Torrassa;)

    ResponElimina